2011. gada 19. apr.

10 pavasarīgi padomi, kas veidos dzīvi kvalitatīvāku

Ieteikumi labam garstāvoklim, omai

1. Attīriet apziņu. Ja izjūtat pārslodzi un regulāri atrodaties stresa stāvoklī, tad atbrīvojiet apziņu no emocionāliem krāmiem, kurus staipāt līdzi gadiem ilgi. Atbrīvojieties no domformām par to, ko jums nepieciešams izdarīt, ko neesat izdarījusi. Atbrīvojiet savu apziņu, lai varētu uzsākt dzīves plānošanu ar lielāku prāta skaidrību un mazāk negatīvām emocijām.

2. Atbrīvojieties no "vampīriem". Atbrīvojieties no attiecībām, kas ir nomācošas un patērē milzīgu daudzumu psihiskās enerģijas. Ja jums ir psiholoģiski sasprindzinātas attiecības ar ģimenes locekļiem, tad iespēju robežās samaziniet laiku, kuru pavadiet kopā ar viņiem.

Izvērtējiet, kas palīdz jums, bet kas gremdē. Kas "apēd" jūsu laiku un nedod neko pretīm? Kādas attiecības jums liek justies labi un uzmundrina, bet kādas rada sasprindzinājumu. Ikviens cilvēks, kurš rada pievienoto vērtību jūsu dzīvei, lai paliek, pārējie – lai dodas prom!

3. Ieklausieties savā sirdsbalsī. Atlaidiet pagātni, senas attiecības, atbrīvojieties no emocionālās bagāžas, kas nospiež jūsu sirdi. Piedodiet un aizmirstiet. Domās parunājieties ar cilvēku no pagātnes vai arī uzrakstiet vēstuli, kuru nekad nenosūtīsiet. Šādā veidā varat atbrīvoties no emocijām un psiholoģiskiem ieradumiem, kas traucē adekvāti uztvert dzīvi. Jūs nespēsiet virzīties uz priekšu, ja esat iestrēgusi pagātnē. Padomājiet par to, dzīvojot pagātnē jūs laupāt pati sev nākotni! Pagātne ir aizgājusi un jums jāveido nākotne!

4. Attīriet savu māju (dzīvokli). Sakārtojiet telpu, kurā parasti uzturaties. Atcerieties, ka kārtība fiziskajā pasaulē ir iekšējās pasaules atspulgs un otrādi.

5. Pievērsiet uzmanību savam ķermenim. Sāciet ar vienkāršāko un padomājiet vai nav pienācis laiks mainīt ēšanas paradumus. Ja nepieciešams, tad ierobežojiet kofeīna, cukura, alkohola un tabakas izstrādājumu lietošanu. Kāpēc gan lietot pārtikas produktus un citus izstrādājumus, kas kaitē veselībai?

Iespējams, ka pienācis laiks atjaunot savu imidžu. Neesat mainījusi matu griezumu piecus gadus, nēsājat apģērbu, kas pirkts trīs gadus senā pagātnē? Pienācis laiks atjaunotnei!

6. Atbrīvojieties no parādiem. Pārstājiet veikt impulsīvus pirkumus un tiekat skaidrībā ar savas kredītkartes stāvokli. Sāciet apmaksāt vairāk par bankas pieprasīto minimālo mēneša iemaksu. Izveidojiet savu ikmēneša budžetu un centieties tajā iekļauties. Jūs iegūsiet neizmērojami daudz brīvā laika, kad sakārtosiet savas parādsaistības. Jūs pārstāsiet justies vainīga un beidzot iegūsiet vairāk brīvības.

7. Lai jūsu uzvedība kļūst dabiskāka (nesamākslotāka). Izsakiet savu viedokli tieši un godīgi, bet tai pašā laikā labestīgi un pieklājīgi. Atsakieties no žargonvārdu un slenga izmantošanas sarunās ar saviem paziņām. Centieties neizteikt asas un uzbrūkošas piezīmes. Atcerieties, ka dažreiz varat arī paklusēt, jo jums nav jāizsaka savs viedoklis par visu uz pasaules.

8. Mācieties teikt NĒ. Šīs bija viens no pirmajiem vārdiem, kura nozīmi un jēgu apguvāt. Tad kamdēļ tik grūti to šobrīd izmantot? Šī ir jūsu dzīve un tikai jums ir tiesības rīkoties ar savu laiku, resursiem pēc saviem ieskatiem. Jums nav jāskaidro sava motivācija, jums nav jātaisnojas par to, ka sakāt "nē".

9. Nekļūstiet par tradīciju vergu. Tradīcijas un ieradumi ir jauka lieta tik ilgi, kamēr tie nesāk negatīvi ietekmēt jūsu dzīves kvalitāti. Ja kāda tradīcija zaudējusi savu jēgu un sākotnējo mērķi, tad atbrīvojieties no šī "laika iznīcinātāja" vai aizstājiet to ar citu, svarīgāku.

10. Izbrīvējiet priekš sevis laiku. Pieņemiet lēmumu, ka turpmāk noteiktu laika periodu diennaktī izmantosiet vienīgi un tikai priekš sevis. Sāciet kaut ar 15 minūtēm dienā. Aizveriet istabas durvis, atslēdziet mobilo telofonu un internetu. Radiet vidi, kurā varat koncetrēties tikai uz savu būtību. Meditējiet, rakstiet dienasgrāmatu, dariet visu, ko vēlaties ar savu personisko laiku.

Nav komentāru: