2012. gada 24. marts

10 laimīga cilvēka ieradumi


1. Absolūti neinteresē, ko par viņiem domā citi; runājot Koko Šaneles vārdiem - «man ir vienalga, ko jūs par mani domājat, jo es par jums nedomāju nemaz».

2. Prot saskatīt situāciju no malas. Nav ne viennozīmīgu uzvaru, ne viennozīmīgu zaudējumu, tādēļ labākais – saglabāt neitralitāti.

3. Neplosa sevi nožēlā. Nožēla nedrīkst ilgt vairāk par 5 minūtēm, saka amerikāņu psihologs O.Mainers.

«Gremdējoties paššaustīšanā, jūs veltīgi zaudējat ne tikai laiku, bet arī milzīgu daudzumu dzīves enerģijas.»

4. Prot pateikties – un tā nav dežūrpateicība, tā nāk no sirds. Pirms miega obligāti atceries vismaz piecus iemeslus, par kuriem pateiktu dzīvei «paldies».

Reklāma

5. Saglabā jaunuma izjūtu. Atceries un saglabā sava triumfa brīžus. Priecīgiem notikumiem jākļūst par tavu nākamo uzvaru ģeneratoru, tāpēc atkal un atkal atceries un pārdzīvo tos.

6. Prot pasmieties par sevi. Ja cilvēks spēj būt ironisks attiecībā pret sevi, viņš ir neuzveicams. Psihologi uzskata, ka ironija ir attīstīta intelekta pazīme.

7. Dzīvo šodienā. Nav jābaidās no pagātnē pieļautajām kļūdām, ir jātic, ka šodien es varu visu.

8. Nekad nepārstāj mācīties. Grāmatas, ceļojumi, jauni hobiji, svešvalodas, vēlme iepazīt šo pasauli un nekad nepārstāt brīnīties, ne 8, ne 80 gados – vēl viens brīnišķīgs laimīgo cilvēku ieradums, jo tieši tas palīdz viņiem realizēt sevi.

9. Nekad neapskauž citus. Ir tikai viens cilvēks, ar kuru tu vari sevi salīdzināt, – tu pats, tikai pagātnē. Un,

ja šodien tu esi kļuvis kaut mazliet labāks nekā vakar, tu esi uzvarētājs un esi tiesīgs apskaust pats sevi.

10. Izvēlas draugus ar prātu. Visbīstamākais cilvēka tips – tie, kas mūždien ar kaut ko neapmierināti un ir pieraduši uzskatīt sevi par mūžīgiem upuriem. Bēdz no viņiem kā no mēra. Kontaktējies ar laimīgajiem, un viņi «aplipinās» jūs ar laimi. Kontaktējies ar dāsnajiem, un kļūsi tāds pats.

Nav komentāru: